Creatine

Creatine is een lichaamseigen stof. Het komt voor in de spieren waar het zorgt voor energie. Aangezien het moeilijk is om voldoende creatine uit voeding te halen is het een zeer belangrijke stof in de Xtreme Perfection. 

Waarom is creatine zo belangrijk?

De werking van creatine komt aan bod bij korte explosieve acties. Deze bewegingen vragen een maximale inspanning en kosten veel energie. Het gebruik van creatine zorgt er dus ook voor dat je verder kan gaan slaan! Het percentage hiervan varieert natuurlijk per individu, maar gebruikelijk is een toename van 5%.

In het lichaam wordt energie geproduceerd in de vorm van de stof ATP. Deze stof zorgt voor een paar seconden explosieve spierkracht. Echter houdt het lichaam dit niet lang vol, waardoor het gebruik van creatine om de hoek komt kijken. Creatine wordt gebruikt om supersnel ATP aan te vullen door creatinefosfaat af te breken. Hierdoor ontstaat er een grotere hoeveelheid ATP en kan je dus de hoge intensiteit van de golfbeweging langer en beter volhouden. Een bijkomend voordeel is ook dat creatine de tijd tot vermoeidheid verlengd en dus een beter uithoudingsvermogen krijgt. Creatine is dus een belangrijk onderdeel om maximale golfprestaties te bereiken.

Op het internet lees ik over een zogenaamde "oplaadfase" voor het gebruik van creatine, hoe zit dat?

Het "opladen" oftewel extra aanvullen van creatine heeft niet het geïnsinueerde effect. Een gemiddelde volwassene heeft zo'n 80-130g creatine opgeslagen in het lichaam. Door daar in een korte periode ineens een grote hoeveelheid aan toe te voegen heeft niet het effect waarop wordt gewezen bij de theorie achter het "opladen". Het lichaam kan namelijk niet in deze korte periode(s) een grote hoeveelheid creatine opslaan in het lichaam.

De Xtreme Perfection heeft de ideale hoeveelheid creatine (5g) waardoor "opladen" of het extra doseren van losse creatine niet nodig is. Het eerdere gebruik van supplementen is daardoor ook niet nodig!

© 2019 XtremeGolfNutrition

info@xtremegolfnutrition.nl

Kvk-nummer 74027867

Btw-nummer NL002422859B39