Koolhydraat

Koolhydraten zijn erg belangrijk voor het lichaam. Koolhydraten geven het lichaam energie, net zoals eiwitten en vetten. Koolhydraten zijn er in allerlei soorten en maten. De een werkt sneller dan de ander. Omdat het tijdens het golfen belangrijk is dat je erg snel profijt hebt van deze koolhydraten, zit er in de Xtreme Perfection koolhydraat in de vorm van maltodextrine, welke in het lichaam afbreekt tot glucose. Ook de zoetstof in de Xtreme Perfection is een koolhydraat, namelijk sacharose.

Aangezien er bij het golfen veel calorieën verbrand worden, is het belangrijk dat het lichaam een toegevoegde dosis koolhydraten binnenkrijgt. Zo treedt er geen spierverlies of verslapping plaats.

Glucose speelt bij een korte inspanning een grote rol. Het is een snel beschikbare energiebron voor een korte inspanning met hoge intensiteit, zoals de golfswing. Er geldt dat koolhydraten effectiever zijn voor het leveren van prestaties dan vetten, aangezien er voor de verbranding van koolhydraten minder zuurstof nodig is dan voor vetten. In de Xtreme Perfection zit de optimale hoeveelheid koolhydraat, welke zorgt voor betere prestaties en geen negatieve effecten zoals eventuele maagproblemen in het geval van overdosering.

© 2019 XtremeGolfNutrition

info@xtremegolfnutrition.nl

Kvk-nummer 74027867

Btw-nummer NL002422859B39